Poenostavljen postopek menjave kvalificiranega digitalnega potrdila - lokalna prijava

17.04.2024

Postopek menjave kvalificiranega digitalnega potrdila izvedete tako, da v portalu UJPeRačun, v zavihku »Nastavitve«, kliknete na akcijo Zamenjaj digitalno potrdiloPortal vam bo po e-pošti na prijavljen e-naslov poslal povezavo, prek katere izvedete menjavo kvalificiranega digitalnega potrdila. Pred klikom na povezavo morate zapreti vse brskalnike. Po kliku na povezavo izberete novo kvalificirano digitalno potrdilo in preusmerjeni boste na vstopno stran portala, kjer za prijavo vpišete svoje obstoječe geslo.

Menjavo neveljavnega (npr. pretečenega ali preklicanega) digitalnega potrdila z novim vam bo na vašo zahtevo uredila tehnična podpora UJP. Podrobnejša navodila najdete v tehničnih napotkih, vprašanji  9 in 10. Za pomoč lahko pokličete na številko 05 3386 304 in izberete 2 za tehnično pomoč ali pošljete vprašanje po e-pošti na podpora@ujp.gov.si.

Nov postopek menjave kvalificiranega digitalnega potrdila je podrobno opisan v Navodilu za uporabo portala UJPeRačun v točki D.3. Podatki o kvalificiranem digitalnem potrdilu in sprememba pri lokalni prijavi.

  
Tehnična izvedba: Mojdenar IT informacijske tehnologije d.o.o.